5.6 IMDB Puanı
Elim Belim Bağlı – 40 Days and 40 Nights (2002)
(40 Days and 40 Nights)
Senaryo Rob Perez
Ödüller 1 ödül & 2 Adaylık. total
40 Days and 40 Nights, 2002 yapımı, Michael Lehmann’ın yönettiği, Josh Hartnett ve Shannyn Sossamon’ın başrollerini paylaştığı bir romantik komedi filmidir. Film, bir erkeğin aşkı bulma yolundaki çabalarını, mizah ve romantizmle harmanlar. Ayrıca, bir adamın cinsel ilişkiyi 40 gün boyunca terk etme kararı alması ve bu süre zarfında yaşadığı zorlukları konu alır. Bu sıradışı premis, filmin sıradan bir romantik komedi olmanın ötesine geçmesini sağlar.
Film, Matt Sullivan (Josh Hartnett) adlı bir adamın hikayesini anlatır. Matt, uzun süren bir ilişkisinin ardından kalp kırıklığı yaşar ve bu deneyim onu hayatta neyin gerçekten önemli olduğunu sorgulamaya iter. Arayış içerisinde olan Matt, aşkı bulmak ve kendini keşfetmek için farklı bir yol izlemeye karar verir: 40 gün boyunca cinsel ilişkiyi ve flört etmeyi yasaklar. Bu karar, ona yalnızca duygusal değil, aynı zamanda fiziksel olarak da ciddi bir sınav sunar.
Matt’in bu kararı, ona kendini yeniden tanıma fırsatı verirken, aynı zamanda çevresindeki herkes için de şaşkınlık yaratır. Bu süreçte, Matt’in hayatına Erin (Shannyn Sossamon) adlı bir kadın girer ve film, Matt’in aşkı bulma yolculuğunda karşılaştığı duygusal engelleri ve içsel çatışmaları işler. Erin ile aralarındaki bağ derinleştikçe, Matt’in 40 gün süren cinsel yasağı hem fiziksel hem de duygusal anlamda zorlanmaya başlar. Aşk ve cinsellik arasındaki ilişkiyi keşfetmeye çalışan Matt, gerçek mutluluğa ulaşmanın sadece cinsel deneyimden ibaret olmadığını fark eder.
Film hakkındaki düşüncelerinizi paylaşın